Un avion militar rus s-a prăbuşit în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de răboi antisubmarin, aflat în serviciul Flotei din Marea Negră s-a prăbușit, vineri, în Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Avionul Beriyev Be-12 s-a prăbușit în timpul aterizării pe Aerodromul Kacha, la 50 de kilometri de baza navală rusă de la Sevastopol, în Peninsula Crimeea, potrivit RIA Novosti.

"Au fost patru membri ai echipajului la bord, fără a exista nici o armă," a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, colonelul Igor Konashenkov.

"Trei membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa, iar un altul a fost rănit", a precizat aceeaşi surs.

În urma accidentului, zborurile aeronavelor militare de tip Be-12 au fost suspendate, în timp ce anchetatorii încearcă să afle cauza incidentului. Datele preliminare indică faptul că avionul ar fi putut avea o problemă la motor înainte de accident.

"Avionul a făcut o rola bruscă pe aripa stângă şi s-a prăbuşit în apropiere începutului pistei," a declarat o sursa de la aerodromul Kacha pentru RIA Novosti.

Aeronavele de război BE-12 au intrat în serviciul Marinei Ruse de la începutul anilor 1960. Cele nouă avioane operaționale rămase în serviciu fac parte dintr-un regiment de aer aparţinând de Flota Mării Negre.

Avionul care s-a prăbușit vineri, eraîn funcțiune de peste 30 de ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite