Ultimatum la Moscheea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundamentaliştii au fost avertizaţi de preşedintele pakistanez Violenţele s-au intensificat la Islamabad. Preşedintele pakistanez Pervez Musharraf a dat un ultimatum islamiştilor

Fundamentaliştii au fost avertizaţi de preşedintele pakistanez

Violenţele s-au intensificat la Islamabad. Preşedintele pakistanez Pervez Musharraf a dat un ultimatum islamiştilor radicali care s-au baricadat în interiorul Moscheii Roşii.

El i-a avertizat pe liderii religioşi că "vor suporta consecinţele", dacă nu vor elibera femeile şi copiii. Sute de persoane se află în interiorul moscheii care este înconjurată de trupe şi vehicule blindate. În acest timp, violenţele s-au intensificat. Au avut loc în continuare schimburi de focuri. Forţele guvernamentale au ripostat la tirurile lansate din interior. Exploziile şi intense focuri de armă au continuat toată noapte de vineri spre sâmbată. Liderul religios de cel mai înalt rang al moscheii asediate a acuzat forţele de securitate de uciderea a mai mult de 70 de studenţi fundamentalişti. Dar a adăugat că atât el, cât şi susţinătorii săi preferă să moară martiri decât să fie capturaţi.

Violenţele dintre autorităţile pakistaneze şi studenţii islamişti protalibani au izbucnit marţi, când tineri înarmati cu bâte i-au atacat pe poliţiştii care încercuiseră zona. Guvernul e îngrijorat de prezenţa copiilor în incinta moscheii, pe care islamiştii vor să-i folosească drept scuturi umane. Şeful rebelilor neagă însă această informaţie.

Preşedintele ucrainean Victor Iuşcenko a participat ieri, la Kiev, la manifestările de Ivan Kupala, sărbătoare păgână ce marchează solstiţiul de vară. Cu acest prilej, fetele şi băieţii sar peste focuri în aer liber. Rusia şi Ucraina sărbătoresc Ivan Kupala la 7 iulie, potrivit calendarului pe stil vechi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite