Ultima audiere în cadrul procesului lui Hosni Mubarak are loc miercuri la Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima audiere în cadrul procesului fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak se desfăşoară miercuri, la Cairo, fiind aşteptat anunţul privind o dată la care va fi enunţat verdictul, relatează AFP.

Hosni Mubarak, în vârstă de 83 de ani, este acuzat de moartea unor manifestanţi în timpul revoltei împotriva regimului său, din 2011, şi de corupţie. Procurorii au cerut pedeapsa capitală în timp ce avocaţii fostului lider egiptean au pledat nevinovat.

Mubarak, al cărui proces a început pe 3 august 2011, este primul lider înlăturat de mişcarea cunoscută drept "Primăvara arabă" care a apărut în faţa judecătorilor.

Camerele de filmat nu au fost autorizate în sala de şedinţă şi, contrar sesiunilor precedente, televiziunea de stat nu a prezentat imagini cu Mubarak şi alţi acuzaţi sosind la tribunal.

Televiziunea a menţionat totuşi că procurorii au informat Curtea că un serviciu medical este pregătit la închisoarea Tora, din apropierea capitalei Cairo, să îl preia pe fostul şef de stat, aflat în arest preventiv într-un spital militar.

Mubarak este judecat concomitent cu fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi alţi şase oficiali de rang înalt ai serviciilor de securitate, toţi fiind pasibili de pedeapsa capitală dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Cei doi fii ai lui Mubarak, Alaa şi Gamal, sunt judecaţi şi ei, fiind acuzaţi de corupţie. Ei riscă pedepse cu închisoarea.

Hosni Mubarak, sosit la putere în 1981, a demisionat pe 11 februarie 2011, după o revoltă fără precedent de 18 zile împotriva regimului său. Conducerea ţării este asigurată de atunci de Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA) şi de liderul acestuia, mareşalul Hussein Tantawi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite