Ultima modă la britanici: vesta de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20.000 de armuri corporale au fost comandate pentru funcţionarii publici Profesorii, personalul medical, vânzătorii, preoţii şi publicul larg din Marea Britanie cumpără echipamente

Peste 20.000 de armuri corporale au fost comandate pentru funcţionarii publici

Profesorii, personalul medical, vânzătorii, preoţii şi publicul larg din Marea Britanie cumpără echipamente de protecţie împotriva atacurilor violente cu arme albe.

Numărul persoanelor înjunghiate a crescut semnificativ, iar spitalele şi autorităţile locale din regat au început să comande veste de protecţie pentru angajaţii de la departamentul medical pentru urgenţe şi accidente, profesori, agenţi sociali sau agenţi rutieri.

Echipamenul cel mai popular este o vestă aprobată de Ministerul de Interne, purtată pe sub hainele obişnuite, care costă în jur de 300 de lire. Peste 20.000 de echipamente de protecţie aprobate de Ministerul de Interne au fost oferite deja lucrătorilor din administraţiile locale, scrie presa britanică. Serviciile medicale şi administraţiile locale au lăsat în sarcina spitalelor şi a instituţiilor publice decizia de a introduce vestele de protecţie pentru angajaţi.

Atacuri în lanţ

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a declarat că unele servicii de ambulanţă au introdus deja echipamentele. Reprezentantul companiei "Body Armour", care vinde vestele, a declarat că urmează a avea discuţii şi cu conducerea autorităţii, care se ocupă de spaţiile verzi din Londra.

Creşterea cererilor pentru vestele de protecţie este cauzată de o serie de atacu ri în lanţ, care au dus la moartea prin înjunghiere a 18 adolescenţi la Londra, de la începutul acestui an.

Reprezentanţii Scotland Yard au anunţat că agresiunile în care sunt folosite cuţite au eclipsat terorismul în ceea ce priveşte prioritatea Poliţiei Metropolitane. Un oficial al poliţiei a recunoscut că "portul cuţitului începe să intre în ADN-ul colectiv al adolescenţilor britanici".

Solicitări de la oameni obişnuiţi

Peter Warren, director de management al companiei "Body Armour", a declarat că a vândut 10.000 de veste de protecţie anul trecut, iar cererile s-au dublat în primele şase luni ale acestui an. "O mulţime de copii au cuţite la ei atunci când merg la şcoală. Dacă eşti profesor şi vrei să desparţi doi elevi care se bat, ai nevoie de protecţie.

În ultimele luni, vânzările au crescut şi am primit multe solicitări din partea oamenilor obişnuiţi", a spus el. Creşterea vânzărilor de veste de protecţie a fost atribuită şi unei legi introduse în aprilie, potrivit căreia angajatorii care nu îşi protejează adecvat angajaţii vor răspunde în instanţă.

"Big Brother" costă Marea Britanie 20 de miliarde de lire

Costul măsurilor de supraveghere a publicului în Marea Britanie a ajuns la 20 de miliarde de lire, suma fiind echivalentă cu 800 de lire pentru fiecare familie, relevă un raport al Asociaţiei Contribuabililor.

Circa 19 miliarde de lire este costul implementării cărţilor de identitate, alte 500 de milioane sunt cheltuite cu sistemul de camere de supraveghere în spaţii publice, iar restul reprezintă costul altor măsuri, precum baza de date ADN.

Estimările arată că Marea Britanie este cea mai supravegheată ţară, cu 4,2 milioane de camere de luat vederi în spaţii publice, una la fiecare 15 locuitori.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite