Ucraina a făcut publice numele suspecţilor care l-au otrăvit pe Iuşcenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile ucrainene au dat publicităţii numele persoanelor suspectate că l-ar fi otrăvit cu dioxină, în 2004, pe preşedintele Viktor Iuşcenko, scrie "Kommersant". Aceştia sunt

Autorităţile ucrainene au dat publicităţii numele persoanelor suspectate că l-ar fi otrăvit cu dioxină, în 2004, pe preşedintele Viktor Iuşcenko, scrie "Kommersant".

Aceştia sunt Vladimir Saţiuk, Taraş Zaleski şi Aleksei Poletuha. Toţi sunt pe teritoriul Rusiei şi există semnale că Moscova ar depune eforturi pentru capturarea lor. Saţiuk şi Zaleski au figurat de la început pe lista suspecţilor, în condiţiile în care Iuşcenko a fost otrăvit la 5 septembrie 2004 în timp ce lua masa în vila lui Saţiuk, la acea vreme director adjunct al serviciilor de securitate ucrainene. La întâlnire a fost prezent şi Zaleski.

El s-a ocupat de aducerea pilafului la masă, deşi aceasta era sarcina personalului angajat. Despre Poletuha se cunosc puţine lucruri. El lucra la o bancă ucraineană, fondată de Iuşcenko, şi este dat în urmărire de mult timp pentru infracţiuni financiare.

După ce Kievul s-a plâns de lipsa de cooperare din partea Moscovei, Parchetul general rus a primit zilele trecute o cerere din partea Ucrainei pentru acordarea de ajutor juridic în anchetă penală privind otrăvirea lui Iuşcenko. Într-un interviu apărut luni, în cotididanul francez "Le Figaro", Viktor Iuşcenko s-a declarat convins că dioxina cu care a fost otrăvit a fost fabricată într-un laborator din Rusia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite