Iulia Timoşenko a fost transferată la un spital din Harkov, dar refuză examenul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko, transferată vineri seara la Spitalul Clinic Central din Harkov, oraşul unde ispăşeşte o condamnare la 7 ani de închisoare, a refuzat sâmbătă să se supună unui examen medical, a anunţat ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, Raisa Moisenko, potrivit Interfax-Ukraina.

„I s-a propus să efectueze un examen medical, dar a refuzat. Dimineaţă, au mers la ea şi medicul şi membrii comisiei internaţionale de medicină. Din păcate, Iulia Timoşenko refuză un examen medical până la o întâlnire cu avocatul său", a declarat ministrul ucrainean.

Iulia Timoşenko, care şi-a manifestat întotdeauna neîncrederea faţă de medicii ucraineni şi care se consideră o victimă a persecuţiilor politice, a fost transferată la clinica din Harkov vineri seara, ea suferind de puternice dureri de spate de mai multă vreme.

„După ce şi-au examinat concluziile lor, medicii germani au decis ca Iulia Timoşenko să primească îngrijiri medicale la spitalul care i s-a propus în oraşul Harkov" , a indicat un comunicat al închisorii din Harkov, unde fostul premier îşi ispăşeşte pedeapsa.

Dar apropiaţi ai opozantei preşedintelui Viktor Ianukovici au denunţat imediat condiţiile spitalizării, care a avut loc fără un preaviz şi în absenţa avocatului său.

„Ea a fost transferată noaptea şi la început de weekend, pe parcursul căruia nu se poate întâlni cu avocatul său", a declarat deputatul Serghei Vlasenko.

Şeful închisorii Evgheni Baraci a indicat însă că Iulia Timoşenko a fost transferată la clinica din Harkov cu acordul său.

Potrivit AFP, medicii germani nu ar fi fost de acord cu clinica propusă de autorităţile ucrainene. Conform concluziilor unui specialist venit de la Berlin, spitalul din Harkov este în măsură să ofere îngrijirile necesare fostului premier, dar neîncrederea faţă de medicii acestei instituţii va face dificil tratamentul.

Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru "abuz de putere", fiind găsită vinovată că în 2009, pe când era premier, a semnat acorduri în domeniul gazului cu Rusia, dezavantajoase pentru Ucraina.

Un nou proces împotriva fostului premier a început în urmă cu două zile, tot la Harkov, Iulia Timoşenko fiind inculpată de această dată pentru deturnare de fonduri publice şi fraudă fiscală

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite