Iulia Timoşenko a fost transferată din închisoare la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a fost transferată, astăzi, de la închisoare la un spital din Harkov, unde fostul premier, care suferă de hernie de disc, urmează să primească îngrijiri medicale.

„Astăzi, Iulia Timoşenko a fost transportată de la colonia penitenciară Kaceanivska spre spital", a informat serviciul penitenciar într-un comunicat.

Un convoi format dintr-o ambulanţă şi maşini ale poliţiei ucrainene a ajuns dimineaţă la spitalul din Harkov. Cu 20 de minute înainte, un convoi similar părăsise închisoarea din acest oraş, situat în estul Ucrainei, potrivit agenţiei de presă Unian.

Fiica Iuliei Timoșenko, Evghenia, a anunţat ieri că mama sa a acceptat să fie internată la acest spital, cu condiţia să fie îngrijită de un medic german, trimis de spitalul berlinez Charite.

Medicul german Lutz Harms, venit în Ucraina pentru a-i acorda îngrijiri medicale, „o va ajuta pe mama să înceteze greva foamei începând de miercuri", a declarat Evghenia Timoşenko, după ce a vizitat-o pe mama sa, la Harkov.

Figură centrală a „revoluţiei portocalii" din Ucraina, Iulia Timoşenko este încarcerată din august 2011 și se află în greva foamei din 20 aprilie pentru a protesta faţă de abuzurile la care a fost supusă în detenție.

Timoșenko ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite