Iulia Timoşenko va avea o întâlnire de trei zile cu mama şi fiica sa, în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea închisorii Kaceanivska din Harkiv i-a permis fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko să aibă o întâlnire de trei zile cu mama şi fiica sa, în perioada 9-11 martie, a anunţat joi serviciul penitenciarelor din Ucraina, citat de Interfax-Ukraine, relatează Kyiv Post în ediţia online.

„În conformitate cu legislaţia ucraineană, deţinutul are dreptul de a avea o întâlnire atât de lungă cu rude apropiate doar o dată la trei luni. Întâlnirea se desfăşoară într-o cameră specială, în care vizitatorii pot locui împreună cu deţinutul nu mai mult de trei zile", se arată într-un comunicat.

Conform Serviciului penitenciarelor din Ucraina, fostul premier a redactat o cerere în acest sens adresată conducerii închisorii, la 25 februarie, transmite Mediafax.

„După analizarea cererii deţinutei, conducerea i-a acordat permisiunea lui Timoşenko de a avea o întâlnire de lungă durată cu mama şi fiica sa", a precizat Serviciul penitenciarelor.

Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în perioada în care era şef al Guvernului.

Acest caz a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care consideră că detenţia ei este motivată politic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite