Iulia Timoşenko a încetat greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a încetat greva foamei, începută la 20 aprilie. Anunțul a fost făcut de medicul german Lutz Harms, care îi acordă îngrijiri medicale în spitalul din Harkov.

„Iulia Timoşenko a încetat greva foamei. Reluăm un regim de alimentare normal", le-a spus Harms jurnaliştilor.

Venit în Ucraina pentru îngrijirea opozantei, medicul de la spitalul berlinez Charite a asistat la transferul Iuliei Timoşenko din închisoare la o clinică din Harkov, relevă AFP, preluată de Mediafax.

Procedura de ieşire din greva foamei va dura între zece zile şi două săptămâni. Abia după această perioadă, Timoșenko va putea fi tratată pentru problemele pe care le are la coloană.

Opozanta, în vârstă de 51 de ani, a intrat în greva foamei la 20 aprilie, în semn de protest față de abuzurile la care a fost supusă în închisoare.

Iulia Timoșenko, figură centrală a „Revoluției Portocalii", ce a avut loc în 2004 în Ucraina, se află în detenție din august 2011.

În luna octombrie a anului trecut, a fost condamnată la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, în urma semnării, în 2009, a unui acord cu Rusia în domeniul gazelor.

Fostul premier al Ucrainei a catalogat procesul drept o răzbunare personală a preşedintelui Viktor Ianukovici.

Cazul Timoșenko a condus la o criză în relațiile dintre Ucraina și Uniunea Europeană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite