Ucigaşă de 19 ani, în serviciul lui Gaddafi: Am fost învăţată să-mi ucid mama dacă spune ceva împotriva liderului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nisreen Mansour Al Forgani este o tânără de doar 19 ani, care a executat 11 prizonieri rebeli pentru colonelul Muammar Gaddafi.

"Am ucis primul prizonier, după care în camera respectivă mi-a fost adus un altul, care se uita îngrozit la cadavrul de pe podea. L-am împuşcat şi pe el, cam de la un metru distanţă", a mărturisit criminala în serie, într-un interviu acordat publicaţiei britanice Daily Mail.

Nisreen a făcut parte din rândul miilor de tinere recrutate de miliţia lui Gaddafi formată numai din femei, iar acum este prizoniera rebelilor şi se teme pentru viaţa sa.

Cum a ajuns această tânără, care locuia cu mama ei la Tripoli, să ucidă cu sânge rece?

Părinţii ei s-au despărţit pe vremea când Nisreen era un copil, iar ea a rămas să locuiască cu mama sa. O prietenă de familie, Fatma, era liderul miliţiei de sex feminin a lui Gaddafi şi astfel a ajuns Nisreen să ucidă pentru liderul libian, în ciuda protestelor familiei.

"Erau acolo aproximativ 1.000 de fete tinere şi frumoase, din toată Libia, printre care şi o colegă de liceu, Faten", îşi aminteşte Nisreen.

Fatma era un suporter zelos al regimului. "Mi-a spus că ar trebui să-mi ucid mama dacă spune ceva împotriva lui  Gaddafi. De asemenea, dacă spuneam ceva despre lider, care nu era pe placul ei, eram bătută şi încuiată într-o cameră. Tot ea mi-a spus că dacă vor veni rebelii, vom fi violate", a povestit Nisreen.

Liderul miliţiei formate din femei obişnuia să le dea pe fete colegilor ei de sex masculin, pentru a-şi satisface plăcerile sexuale şi primea în schimb cadouri, a povestit Nisreen, adăugând că toate fetele au fost violate.

Tinerele au fost instruite să folosească armele de foc, Nisreen fiind specializată pe lunetă. Faten a fost ucisă în mod brutal când în tabăra în care se aflau a venit unul dintre fiii lui Gaddafi, Saif. "Faten a vrut să-l vadă de aproape pe Saif, când garda lui de corp a împuşcat-o în cap pe motiv că s-a apropiat prea mult", îşi aminteşte Nisreen.

A omorât 11 oameni în trei zile

Tânăra susţine că a fost dusă într-o clădire din Tripoli, înarmată cu o puşcă de tip AK 47. Acolo, o femeie soldat îmbrăcată cu o uniformă albastră şi alţi trei bărbaţi o păzeau. Apoi, unul câte unul, prizonierii rebeli legaţi de un copac, au fost aduşi în camera în care se afla Nisreen. "Femeia care mă păzea mi-a spus că dacă nu îi ucid eu voi fi cea împuşcată. Unii dintre prizonieri fuseseră bătuţi. Nu îmi amintesc feţele lor, dar majoritatea erau de aceeaşi vârstă cu mine. Nu am vrut să îi omor, dar dacă ezitam, eram ameninţată că voi fi împuşcată. În decursul a trei zile, am omorât zece, poate unspreceze persoane. Nu ştiu ce făcuseră. Înainte de a începe revoltele în Libia, nu am rănit niciodată pe nimeni. Aveam o viaţă obişnuită", a povestit tânăra de 19 ani, cu lacrimi în ochi.

În cele din urmă, Nisreen a reuşit să fugă din complexul în care se afla, sărind de la etajul doi al clădirii. A fost găsită de câţiva dintre oamenii care sunt împotriva lui Gaddafi şi dusă la spitalul militar Matiga din Tripoli, unde primeşte îngrijiri pentru rănile suferite în timpul evadării. Doi bărbaţi înarmaţi stau de pază la uşa rezervei de spital în care se află tânăra, pentru ca Nisreen să nu fugă, deşi este legată de pat.

"Le-am spus rebelilor ce am făcut şi sunt furioşi. Nu ştiu ce se va întâmpla cu mine", le-a mai spus tânăra jurnaliştilor prezenţi în camera de spital în care e ţinută. Documentele analizate de Daily Mail demonstrează că Nisreen a fost într-adevăr în complexul despre care a pomenit şi multe dintre detaliile date de ea au fost probate. Cu toate acestea, singura dovadă a atrocităţilor la care a luat parte este propria ei mărturie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite