Parlamentul german a aprobat extinderea Fondului European de Stabilitate Financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bundestagul a votat extinderea Fondului European de Stabilitate Financiară (FESF) destinat ajutorării statelor UE aflate în dificultate. Votul din Parlamentul german nu a fost unul lipisit de emoţii.

După mai multe săptămâni de discuţii în contradictoriu, inclusiv critici în rândul conservatorilor şi liberalilor din coaliţia de guvernare, parlamentul german a dat undă verde extinderii  FESF. Vineri, camera superioară a Parlamentului german se va pronunţa asupra măsurilor.

Germania, cel mai mare contributor la acest fond de urgenţă, va participa cu 123 de miliarde euro din cele 440 de miliarde garanţie pe care terbuie să le depună statele membre.

Toate cele 17 ţări din zona euro trebuie să ratifice suplimentarea fondurilor de care dispune mecanismul de stabilitate financiară la 440 de miliarde de euro. Până acum 10 au dat undă verde extinderii FESF.

De pe urma FESF au profitat până acum Grecia şi Irlanda. Fondul este însă insuficient pentru eventuala ajutorare a Italiei.

Reforma Fondului prevede ca instituţia cu sediul la Luxembourg să cumpere obligaţiuni ale statelor aflate în dificultate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite