Susţinători ai organizaţiei kurde PKK au luat cu asalt sediul postului de televiziune RTL din Köln

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de susţinători ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au luat cu asalt sediul televiziunii RTL din Koln. Echipaje ale poliţiei germane au ajuns la faţa locului în jurul orei 17.30.

Jurnaliştii de la „Kölnische Rundschau" suţin că susţinătorii PKK nu au utilizat forţa pentru a pătrunde în clădire, ci că pur şi simplu au reuşit să se strecoare pe lângă paza de la intrarea în sediul televiziunii. Postul îşi continuă emisia, dar nu a menţionat nimic despre incident. Potrivit presei germane, kurzii cer RTL să difuzeze anumite înregistrări video cu imaginea fondatorului PKK, Abdullah Öcalan, în care se cere eliberarea acestuia.

Vor eliberarea lui Öcalan

Öcalan a fost condamnat la moarte pentru trădare şi separatism în 1999, la un an după capturarea sa în Kenya. În 2001, condamnarea a fost comutata în închisoare pe viaţă în urma abolirii pedepsei cu moartea în Turcia. PKK, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, a intrat în lupta armată în 1984, pentru a obţine independenţa sud-estului anatolian, locuită de kurzi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite