UE acordă un ajutor umanitar de 50 de milioane de euro pentru civilii sirieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană va debloca un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 50 de milioane de euro pentru a ajuta civilii sirieni afectaţi de criza din ţară, a anunţat vineri comisarul european responsabil de ajutorul umanitar, Kristalina Georgieva, transmite AFP

Acordarea acestui ajutor trebuie să fie aprobată de Parlamentul European şi de cele 27 de guverne din UE. Acest ajutor ar ridica la 119 milioane de euro contribuţia totală a Comisiei, precizează executivul european într-un comunicat.

"În Siria, situaţia umanitară se agravează cu aproape fiecare zi ce trece de când ostilităţile au degenerat într-un război civil. Zeci de mii de sirieni şi-au găsit deja refugiul în Liban, Iordania, în Turcia şi în Irak şi se impune un ajutor umanitar masiv şi eficient pentru a răspunde nevoilor urgente ale acestora în ceea ce priveşte proviziile medicale şi produse precum hrana pentru copii ", a explicat Kristalina Georgieva.

Ajutorul este destinat unui număr de peste 1,5 milioane de persoane din Siria, precum şi multor sirieni care au fugit spre Iordania, Liban, Turcia şi Irak, numărul acestora din urmă ridicându-se, potrivit lui Georgieva, la circa 200.000.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite