UE face planuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O declarare a independenţei Kosovo este considerată ca un lucru sigur pentru începutul anului viitor. Nimeni nu ştie când se va produce exact. În afară de România, Cipru se opune, de

O declarare a independenţei Kosovo este considerată ca un lucru sigur pentru începutul anului viitor. Nimeni nu ştie când se va produce exact. În afară de România, Cipru se opune, de asemenea, independenţei Kosovo, iar Spania, Grecia şi Slovacia sunt foarte reticente.

Europenii speră să-i convingă pe liderii de la Priştina să întârzie desprinderea provinciei măcar până după alegerile prezidenţiale care vor avea loc în Serbia pe 20 ianuarie şi trimiterea în zonă a unei misiuni de pregătire şi susţinere a acestei independenţe. Blocul comunitar doreşte să trimită în Kosovo la primăvară această misiune, în cadrul unui acord la ONU pentru o soluţie privitoare la "independenţa sub supraveghere" a Kosovo. Însă Rusia, care susţine refuzul Belgradului de a pierde Kosovo, a blocat acest acord. Toată lumea se aşteaptă ca Moscova să-şi menţină poziţia şi la discuţia care va avea loc miercuri la ONU. (Luminiţa Bogdan)

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite