Swoboda: „Trebuie să monitorizăm atent situația din România și să acționăm în cazul în care se încalcă legislația UE”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hannes Swoboda, liderul Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, a afirmat, într-un comunicat de presă, că evenimentele din România trebuie atent monitorizate.

„Trebuie să monitorizăm atent situația din România și să acționăm în cazul în care se încalcă legislația UE. În calitate de Grup Social-Democrat, avem o poziție foarte clară: Există doar o întrebare pentru noi - dacă se încalcă legile și valorile UE", spune acesta.

„Ne uităm la România precum ne uităm la orice altă țară aparținând UE. Până la această oră nu am văzut încălcări ale legilor UE și, prin urmare, nu vedem necesitatea unei acțiuni în acest stadiu. Cu toate acestea, trebuie să continuăm să monitorizăm desfășurarea evenimentelor, iar în cazul în care se încalcă legislația UE, să acționăm", adaugă Swoboda.

„Dacă vom vedea încălcări ale legislației UE, vom fi primii care să ridice vocea."

De asemenea, Hannes Swoboda a făcut referire şi la atacurile lansate de membri ai Grupului PPE la adresa României. „Este suprinzător să îi vezi cum se implică în bătălii politice interne tocmai pe cei care au tăcut în cazul Ungariei, unde s-au încălcat legile europene".

Swoboda a susţinut că, în ceea ce priveşte procedura de suspendare a preşedintelui României, „este doar treaba românilor să decidă dacă îl mai doresc sau nu pe Traian Băsescu preşedinte".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite