Ţurcan, ucis din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii şi ofiţerii de urmărire penală examinează mai multe versiuni legate de moartea lui Igor Ţurcan (foto), preşedintele Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, ucis luni, în urma exploziei unei maşini-capcană.

Ei spun că merg pe trei piste, principala fiind că acesta a fost omorât din cauza datoriilor pe care le-ar fi avut faţă de partenerii săi de afaceri.  „Nu excludem şi alte ipoteze, cum ar fi litigiile cu foştii preşedinţi ai Federaţiei de Tenis, chiar dacă par minore", a declarat Alexandru Jizdan, şeful Direcţiei Servicii Operative.

„Proprietarul maşinii a fost dat în căutare de colegii din Rusia", a anunţat, la rândul său, ministrul de Interne, Alexei Roibu. Surse din Poliţie au declarat pentru „Adevărul" că Igor Ţurcan avea datorii de ordinul sutelor de mii de euro, iar multe dintre tranzacţii au fost făcute neoficial.

Oameni care l-au cunoscut susţin că businessmanul nu avea legături cu lumea interlopă. Foştii săi colegi de la Academia de Poliţie, unde şi-a făcut studiile, ne-au dezvăluit că el obişnuia să ia împrumuturi.

„Cu siguranţă este vorba despre reglări de conturi. A avut neînţelegeri cu cei cu care făcea afaceri, s-au adunat prea multe datorii. Probabil, aşa au încercat să-i închidă gura", ne-a spus un prieten de-al lui Igor Ţurcan.

Postul preşedintelui Federaţiei de Tenis era contestat de mai multe persoane, inclusiv în instanţă. Igor Ţurcan a fost înmormântat ieri, la Cimitirul Central din strada Armenească. Familia, prietenii şi colegii l-au condus pe ultimul drum, dar încă se întrebă de ce şi de cine a fost ucis. 

Igor Ţurcan
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite