Tunisienii, cei mai slabi oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentaţia de bază: vegetale, fructe de mare, carne de oaie şi mirodenii Cei mai slabi oameni din lume trăiesc în Tunisia, ţară situată în nordul Africii. Secretul lor de a nu se

Alimentaţia de bază: vegetale, fructe de mare, carne de oaie şi mirodenii

Cei mai slabi oameni din lume trăiesc în Tunisia, ţară situată în nordul Africii. Secretul lor de a nu se îngrăşa este gastronomia rezultată din combinarea bucătăriei tradiţionale nord-africane cu bucătăria franceză.

Cuşcuşul, vedeta bucătăriei

Comparată cu alte stiluri de bucătărie mediteraneană, bucătăria tunisiană este una dintre cele mai sănătoase. Tunisienii înşişi sunt o dovadă a acestui lucru: rareori se poate întâlni o persoană supraponderală de origine tunisiană. Secretul lor este o alimentaţie pe bază de vegetale, fructe de mare, carne de oaie şi mirodenii. Modul în care sunt preparate şi combinate face de asemenea diferenţa. Cuşcuşul este obţinut din crupe de grâu şi hrişcă sub formă de bobiţe. Este un preparat culinar tipic nord-african, realizat prin fierberea crupelor - ca un terci - servit cu carne de batal, legume diverse şi năut. Cuşcuşul este o "vedetă" a bucătăriei tunisiene, fiind adăugat atât la preparatele pe bază de carne, cât şi la cele vegetariene. Există de asemenea câteva feluri de cuşcuş. De regulă, sosul de cuşcuş însoţeşte orice fel de mâncare. Tunisienii preferă carnea de miel, la prepararea căruia folosesc ulei de măsline. Dar vegetalele ocupă locul principal în bucătăria lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite