Tunisia: Un disident încarcerat în timpul "revoluţiei iasomiei" face parte din guvernul de tranziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slim Amamou, un disident cibernetic foarte activ, încarcerat în timpul "revoluţiei iasomiei" din Tunisia, face parte din noul Guvern de uniune naţională, de tranziţie.

Arestat în ultimele zile ale regimului preşedintelui îndepărtat de la putere Zine el Abidine Ben Ali, Slim Amamou a fost eliberat la 13 ianuarie, după un discurs al fostului preşedinte tunisian care anunţa eliminarea completă a cenzurii asupra site-urilor, după presiunea mulţimii ieşite în stradă, care l-a determinat în cele din urmă să fugă din ţară.

image

foto: nawaat.org

Amamou a fost numit secretar de stat pentru Tineret şi Sporturi.

La rândul său, cineasta Moufida Tlatli va ocupa postul de ministru al Culturii. Ea a devenit celebră prin lungmetrajul său "Tăcerile din palat", care a câştigat numeroase premii internaţionale, printre care şi o menţiune specială Camera d'Or la Festivalul de la Cannes, în 1994.

Amamou şi Tlatli se numără printre noile figuri independente şi de opoziţie care intră într-un Guvern ce trebuie să pregătească tranziţia ţării către un regim democratic, informează Mediafax.

Bloggerul şi-a exprimat surprinderea pentru faptul că a fost integrat în noul Guvern, într-un interviu pentru postul francez Public Senat, explicând că propunerea de a face parte din Cabinet i-a fost făcută "cu puţin înainte de anunţul oficial".

A trebuit să iau decizia în câteva minute, a afirmat el.

Slim Amamou apără astfel noul Guvern, în care echipa precedentă păstrează totuşi posturile-cheie.

În legătură cu foştii miniştri ai lui Ben Ali, nu există cu adevărat o alegere, trebuie să fim realişti. Dacă vreţi oameni care au o meserie şi ştiu ce fac, trebuie să apelăm la aceste persoane, a explicat bloggerul, care crede că nominalizarea sa nu este o modalitate de a se asigura sprijinul utilizatorilor de internet, ci de a se apropia de ei şi a obţine opinia lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite