Forţe speciale pentru a garanta securitatea în şcolile din China - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre măsurile din China pentru contracararea violenţelor din şcoli, încercările Thailandei de a opri un război civil şi un atac sinucigaş din Pakistan stârneşte îngrijorarea reîntoarcerii talibanilor. Printre alte subiecte, un avion din China a aterizat de urgenţă după ce un pasager a spus că are o bombă, iar un soldat NATO a fost ucis în Afganistan.

Trupe de şoc pentru a garanta securitatea în şcolile din China

China a înfiinţat un "grup special de comando" în încercarea de a întări securitatea în şcoli, în condiţiile în care în ultimele zile au avut loc atacuri violente asupra a trei campusuri cu elevi. Unităţile speciale au primit sarcina de a-i proteja pe cei 270 de milioane de studenţi ai ţării. Autorităţile de la Beijing au declarat că elevilor le vor fi predate tehnici de auto-apărare, potrivit Press TV. De asemenea, China intenţionează să instaleze camere de filmat în toate instituţiile de învăţământ. Ultimul atac violent a avut loc vineri, la o grădiniţă, unde un bărbat înarmat cu un ciocan a rănit o educatoare şi mai mulţi copii.

Thailanda caută soluţii pentru oprirea violenţelor

Oficialii thailandezi au solicitat o întâlnire cu cabinetul de urgenţă, în contextul în care o comisie de experţi a avertizat că lipsa de înţelegere între Guvern şi "Cămăşile roşii" ar putea duce la un "război civil nedeclarat", scrie AFP. În cadrul întâlnirii vor fi analizate modalităţile în care guvernanţii pot face faţă mitingurilor de protest care au început încă din martie. În contextul în care tensiunile au crescut, Grupul Internaţional de Criză a spus că Thailanda ar trebui să ia în considerare ajutorul altor ţări pentru a evita alte violenţe.

Un atac sinucgaş din Pakistan stârneşte îngrijorarea reîntoarcerii talibanilor

Un atac sinucigaş cu bombă a provocat moartea a cinci persoane în Pakistan, alimentând temerile unei posibile întoarceri a talibanilor în  Swat Valley, la un an după ce o puternică ofensivă i-a pus pe fugă, transmite Reuters. Violenţele ce au avut loc în această zonă în ultimele săptămâni, au stârnit îngrijorări privind regruparea militanţilor. În atacul sinucigaş de sâmbătă, bărbatul s-a aruncat în aer într-un hostel aflat la 130 de kilometri de capitala Islamabad.

Un avion din China a aterizat de urgenţă după ce un pasager a spus că are o bombă

O zbor ce făcea legătura între capitala taiwaneză Taipei şi oraşul Shanghai, din estul Chinei, a aterizat de urgenţă pe un aeroport chinez, după ce un pasager le-a spus însoţitorilor de zbor că are explozibili în bagaje, potrivit AP. La aterizarea pe aeroportul din Hangzhou, pasagerul a fost reţinut, însă asupra sa nu a fost găsit explozibilul. Bărbatul, identificat cu numele de Lin, călătorea cu paşaport american şi "nu părea să fi băut în mod excesiv". Aeronava a rămas pe aeroport aproximativ patru ore, după care şi-a continuat zborul spre Shanghai, fără alte incidente.

Soldat NATO, ucis în Afganistan

Un soldat al NATO a fost ucis sâmbătă în estul Afganistanului, a anunţat NATO într-un comunicat citat de News24. Naţionalitatea soldatului şi circumstanţele în care acesta a murit  nu au fost specificate, în declaraţie arîtându-se doar că a fost vorba de "focuri de focuri indirecte", ceea ce, în limbaj militar, desemnează un tir de obuz sau de rachetă. Acest deces a ridicat la 173 bilanţul militarilor morţi în această ţară de la începutul anului.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite