"Trenul norilor", din nou la drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătoriile pe calea ferată, la 4.200 de metri altitudine, sunt ispititoare pentru numeroşi turişti, amatori de senzaţii tari în Argentina Începând de miercuri, "Trenul norilor", una

Călătoriile pe calea ferată, la 4.200 de metri altitudine, sunt ispititoare pentru numeroşi turişti, amatori de senzaţii tari în Argentina

Începând de miercuri, "Trenul norilor", una din cele mai mari atracţii turistice din Argentina, a reintrat în circulaţie. Timp de trei ani a fost suspendat din motive tehnice.

"Trenul norilor" (El Tren a las Nubes) are un traseu spectaculos, ajungând la altitudinea de 4.200 de metri în nordul ţării. Circulaţia acestuia a fost suspendată de autorităţile argentiniene în anul 2005, după ce a rămas blocat la înălţimea de trei mii de metri, în urma unei furtuni puternice.

Trenul a pornit în prima sa călătorie, după o pauză de trei ani, din staţia Salta, situată la circa 1.600 de kilometri (nord-est) de Buenos Aires, în regiunea Puna. Turiştii amatori de senzaţii tari au avut parte de o călătorie care taie respiraţia.

Trenul oferă unica ocazie de a descoperi locuri de o rară frumuseţe din Argentina, parcurgând 185 de kilometri la înălţimi de peste 2.800 de metri.

Linia ferată face un zig-zag prin munţi, una dintre staţii, numită Abra Muñaco, aflându-se la 4.000 de metri altitudine.

Traversează 29 de poduri şi 21 de tuneluri

Pe parcursul întregii călătorii, "Trenul norilor", compus din locomotivă şi cinci vagoane, traversează 29 de poduri şi 21 de tuneluri. A fost numit astfel de către un ziarist de la cotidianul "Clarin", în urmă cu mai mulţi ani, când traseul său atingea cea mai mare altitudine din lume.

În prezent, după reintrarea în circulaţie, "Trenul norilor" va efectua trei drumuri pe săptămână, duminica, miercurea şi vinerea. Preţul unei călătorii este de 140 de dolari pentru străini şi 100 de dolari pentru argentinieni.

Alte trenuri ale "cerului"

Până nu demult, călătoria cu trenul la cea mai mare înălţime din lume - circa 5.000 de metri deasupra nivelului mării - se desfăşura între staţiile Cusco şi Puno din Peru. Acum, China şi-a împlinit visul de a construi cea mai înaltă cale ferată. Pe traseul Beijing-Lhasa, trenul ajunge la 5.072 metri, ceea ce reprezintă recordul mondial.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite