Trei foşti ofiţeri nazişti au fost condamnaţi la închisoare pe viaţã pentru masacre comise în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea militarã de apel din Roma i-a condamnat, vineri, la închisoare pe viaţã pe trei foşti ofiţeri nazişti acuzaţi cã au participat la masacrul a sute de civili, în 1944, în sate din Munţii Apenini, între Toscana şi Emilia-Romagna, în nord-estul Italiei, informeazã AFP.

În primã instanţã, nouã foşti militari, cei mai mulţi în vârstã de peste 90 de ani şi judecaţi în contumacie, au fost condamnaţi, în iulie 2011, la închisoare pe viaţã pentru masacrele comise la Monchio, Susano şi Costrignano. Trei dintre ei au decedat între timp, iar tribunalul de apel i-a achitat vineri pe alţi trei.

Cei trei ofiţeri cãrora le-a fost confirmatã pedeapsa pe viaţã sunt sublocotenentul Hans Georg Karl Winkler, în vârstã de 90 de ani, sergentul Alfred Luhmann (87 de ani) şi sergentul Wilhelm Stark (92 de ani).

Cãpitanul Helmut Odenwald (93 de ani), locotenentul Erick Koeppe (93 de ani), precum şi sublocotenentul Ferdinand Osterhaus (95 de ani) au fost achitaţi în apel.

La 18 martie 1944, douã companii din divizia de blindate Hermann Göring au comis un masacru în aceste sate din apropierea Modenei, executând în total 400 de persoane ca represalii la o acţiune a rezistenţei italiene, soldatã cu moartea unui ofiţer şi a doi soldaţi germani.

Acest masacru a fost primul dintr-o lungã serie ce a însângerat nordul Italiei în 1944, printre care cel de la Fosele Ardeatine, de lângã Roma (din 24 martie, care s-a soldat cu 335 de victime), şi de la Sant'Anna di Stazzema, în Toscana (din 12 august, care s-a soldat cu 560 de morţi).

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite