Trei morţi şi 23 de răniţi într-un atentat la Nairobi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au decedat şi 23 au fost rănite luni într-un atac cu bombă asupra unui autobuz din centrul capitalei kenyene, Nairobi, potrivit poliţiei.

Autobuzul, care trebuia să plece spre Kampala, capitala Ugandei, era parcat pe o stradă foarte circulată din centrul capitalei kenyene, când bomba a explodat în jurul 19h30 (16h30 GMT). Una din cele trei victime era proprietarul valizei care a explodat, potrivit France 24.

Potrivit şefului poliţiei locale, Mathew Iteere, există "indicii puternice" că grupuri islamiste se pregătesc să comită atentate înainte de Crăciun.

Faptul că dispozitivul exploziv era plasat într-un bagaj arată că deflagraţia nu a constituit un accident, ci a fost într-adevăr un atac.

Un martor, intervievat de televiziunea kenyană, a relatat că trei persoane care încercau să se urce în autobuz au detonat dispozitivul exploziv în momentul în care un agent de securitate le-a cerut să-şi prezinte bagajele la control.

Şeful poliţiei ugandeze, Kale Kayihura, a relatat la rândul său că autorităţile din ţara sa au primit mai multe ameninţări din partea Shehab, miliţia islamistă somaleză apropiată de Al-Qaida.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite