Trei prizonieri japonezi, spânzuraţi la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei japonezi condamnaţi la pedeapsa capitală pentru crimă au fost executaţi ieri de autorităţile de la Tokyo. Cei trei bărbaţi, identificaţi ca Masahiko Matsubara, în vârstă de 63,

Trei japonezi condamnaţi la pedeapsa capitală pentru crimă au fost executaţi ieri de autorităţile de la Tokyo. Cei trei bărbaţi, identificaţi ca Masahiko Matsubara, în vârstă de 63, Takashi Mochida, 65 de ani, şi Keishi Nago, 37 de ani, au fost spânzuraţi în locuri diferite, la Tokyo, Osaka şi Fukuoka.

Grupările care se ocupă cu apărarea drepturilor omului critică de mai multă vreme secretul care înconjoară execuţiile în Japonia, una dintre puţinele state dezvoltate în care mai există pedeapsa cu moartea. Rudele celor trei au fost anunţate că pedeapsa a fost dusă la îndeplinire abia după ce aceştia au fost spânzuraţi. Este a doua oară când publicul află numele celor spânzuraţi.

Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată în decembrie 2007, când alte trei persoane au fost executate. În ciuda protestelor anumitor organizaţii nonguvernamentale, pedeapsa cu moartea este susţinută de o majoritate copleşitoare a japonezilor. "Pentru cazuri de crimă extremă, opinia publică consideră că pedeapsa cu moartea trebuie dusă la îndeplinire", crede ministrul justiţiei de la Tokyo, Kunio Hatoyama. Nouă persoane au fost executate în Japonia în 2007, iar cele trei persoane executate ieri sunt primele din acest an.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite