Trei adolescenţi au fost găsiţi în viaţă după 50 de zile de naufragiu în Pacific

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei adolescenţi au fost găsiţi în viaţă de un pescador, după ce timp de 50 de zile au plutit în derivă în Oceanul Pacific.

Băieţii de 14 şi 15 ani au fost daţi dispăruţi încă de pe 5 octombrie, după ce ieşiseră pe mare cu o mică ambarcaţiune de aluminiu, în urma unui eveniment sportiv anual din insulele Tokelau (Pacificul de Sud).

După ce au fost căutaţi fără succes, tinerii au fost declaraţi morţi şi chiar a fost organizată o ceremonie în memoria lor, informează BBC.

Cei trei au fost găsiţi miercuri, în largul insulelor Fidji, aflate la peste 1.400 km de Tokelau. Deşi prezentau multiple arsuri solare, se aflau într-o stare generală bună, au declarat medicii care le-au acordat primul ajutor.

"Adolescenţii au avut câteva nuci de cocos în barcă, ce le-au ţinut de foame însă numai două zile. A fost o perioadă în care beau doar apă, pe care o colectau noaptea, cu ajutorul unei pelerine. Mi-au mai povestit că în urmă cu vreo două săptămâni au reuşit să prindă un pescăruş şi că în ultimele zile începuseră să bea şi apă din mare, care ar fi putut deveni fatală pentru ei", a declarat Tai Fredricsen, aflat în vasul care i-a salvat pe adolescenţi. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite