Tratatul de la Lisabona, pe înţelesul românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre priorităţile Ministerului de Externe în anul 2008 va fi spijinirea românilor de peste hotare, a afirmat, ieri, ministrul Adrian Cioroianu (foto). În acest sens vor fi deschise

Una dintre priorităţile Ministerului de Externe în anul 2008 va fi spijinirea românilor de peste hotare, a afirmat, ieri, ministrul Adrian Cioroianu (foto).

În acest sens vor fi deschise patru noi consulate în Spania şi trei în Italia. Pe agenda de politică externă a României pentru anul viitor se vor afla sprijinirea Republicii Moldova în "apropierea progresivă" de UE, amplificarea dialogului cu Ucraina, Rusia şi menţinerea unor contacte strânse cu Kazahstan, Turkmenistan şi Azerbaidjan. În plus, România va derula proiecte de asistenţă vizând ţările din imediata vecinătate (Republica Moldova, Balcanii de Vest).

Cioroianu a anunţat că MAE va demara o campanie publică de informare privind Tratatul de la Lisabona, pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor beneficiile şi responsabilităţile implicate de acest document. În ceea ce priveşte participarea Gaz de France în proiectul Nabucco, Cioroianu a confirmat că a discutat în timpul vizitei de la Paris, din 10-11 ianuarie, despre sprijinul României pentru compania franceză. El a adăugat că Bucureştiul poate propune Gaz de France o "colaborare pe tronsonul românesc". Cât despre Kosovo, Cioroianu a subliniat că poziţia României nu s-a schimbat deloc, ţara noastră continuând să susţină o soluţie bilateral acceptată. (Alina Anghel)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite