Transnistria pune sub embargo maşinile româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiraspolul ameninţă cu represalii faţă de decizia Chişinăului de a restricţiona circulaţia autovehiculelor Revenit recent dintr-o vizită la Moscova, liderul separatist de la

Tiraspolul ameninţă cu represalii faţă de decizia Chişinăului de a restricţiona circulaţia autovehiculelor

Revenit recent dintr-o vizită la Moscova, liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov, lansează atacuri spre Republica Moldova şi România.

Deranjat de intenţia Chişinăului de a restricţiona circulaţia maşinilor cu numere de înmatriculare transnistrene, Smirnov ameninţă cu măsuri care vor viza inclusiv maşinile cu numere româneşti.

Liderul regiunii separatiste nerecunoscute, Igor Smirnov, a criticat dur intenţia Chişinăului de a restricţiona circulaţia maşinilor cu numere de înmatriculare transnistrene şi a declarat că Tiraspolul se va vedea obligat să ia măsuri de răspuns adecvate dacă decizia nu va fi anulată. Smirnov a spus că Tiraspolul "este gata de orice'' şi ar putea interzice intrarea pe teritoriul său a maşinilor cu numere româneşti.

Potrivit unui proiect de lege adoptat săptămâna trecută de guvernul de la Chişinău, maşinile înmatriculate în regiunea transnistreană nu vor mai putea tranzita Republica Moldova prin punctele vamale şi de frontieră cu Ucraina şi România.

Potrivit aceleiaşi decizii, de la 1 ianuarie 2009, autovehiculele din regiunea separatistă nu vor mai avea voie să circule nici în Republica Moldova. Executivul de la Chişinău şi-a motivat decizia prin faptul că intenţionează să creeze o bază centrală de date şi să pună la punct registrul de stat al transportului.

"Trafic" intens pe ruta Tiraspol-Moscova

Ameninţările lansate de aşa-zisele autorităţi transnistrene au loc pe fondul intensificării contactelor între liderii de la Tiraspol şi Moscova.

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, s-a aflat ieri în Transnistria, unde a discutat problema deschiderii de secţii de votare în regiunea din stânga Nistrului pentru alegerile ruse din 2 decembrie cu liderul separatist Igor Smirnov.

Acesta a revenit recent dintr-o vizită la Moscova, unde s-a întâlnit cu reprezentantul oficial al diplomaţiei ruse Mihail Kaminin şi cu secretarul adjunct al Consiliului Suprem de Securitate, Iuri Zubakov, emisar al Kremlinului în problema transnistreană.

Tot pe la Moscova a trecut şi Valeri Liţkai, aşa-zisul ministru de externe transnistrean. Liţkai nu a ratat ocazia şi a atacat România într-un interviu acordat presei de la Moscova. El a calificat România şi Bulgaria drept "păduchii Statelor Unite", pentru că ambele au permis Washingtonului să îşi stabilească baze permanente pe teritoriul lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite