Tragedie sud-coreeană în apele Antarcticii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava sud-coreeană de pescuit, Number One Insung, cu 42 de persoane la bord, a naufragiat, ieri, în apele îngheţate ale Oceanului Antarctic. Dintre cei 42 de marinari, 5 au murit, 20 au fost salvaţi de un alt vapor sud-coreean, în timp ce alţi 17 au fost declaraţi dispăruţi, au afirmat autorităţile maritime neozeelandeze.

Cei care conduc operaţiunile de salvare susţin că nu mai sunt speranţe să găsească vreun supravieţuitor. Fără costume speciale, speranţa de viaţă în apele îngheţate este redusă la zece minute, potrivit echipelor de salvare. Cauzele naufragiului rămân încă necunoscute.

„Vaporul pare să fi naufragiat la ora 06.30, la aproximativ 1.000 de mile nord de baza americană McMurdo", fără a trimite nici un S.O.S, a declarat Ross Henderson, un purtător de cuvânt al pazei de coastă neozeelandeze.

În momentul accidentului, condiţiile meteo erau normale pentru această perioadă a anului. Potrivit armatorului navei, Insung Corp, cei cinci marinari morţi sunt doi sud-coreeni, doi indonezieni şi un vietnamez. La bordul pescadorului se aflau opt sud-coreeni, opt chinezi, 11 indonezieni, 11 vietnamezi, trei filipinezi şi un rus.

Vaporul de 614 de tone pescuia un peşte denumit lup de mare chilian. Condiţii pe mare sunt în general dificile în Antarctica, dar ieri marea nu era foarte agitată, vântul având o viteză de zece noduri, iar valurile o înălţime de un metru. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite