Tragedie la un liceu din Ohio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de 14 ani din Cleveland, Ohio, fan Marilyn Manson, a deschis focul în incinta liceului la care învăţa, rănind alţi doi elevi şi doi profesori, după care s-a sinucis. Tânărul avea

Un elev de 14 ani din Cleveland, Ohio, fan Marilyn Manson, a deschis focul în incinta liceului la care învăţa, rănind alţi doi elevi şi doi profesori, după care s-a sinucis. Tânărul avea probleme mentale şi fusese internat anul trecut într-o clinică de reabilitare psihică.

Asa H. Coon, unul dintre elevii liceului "Success Tech Academy", a pătruns miercuri în clădirea şcolii, înarmat cu două revolvere şi trei cuţite, şi a tras opt focuri de armă. Se pare că ţintele erau câţiva profesori, care au hotărât ca băiatul să fie suspendat de la ore, după o bătaie cu un coleg.

Altercaţia a pornit după ce Coon le-a spus colegilor că el nu crede în Dumnezeu, în schimb îl venerează pe cântăreţul Marilyn Manson.

În momentul atacului, Coon purta un tricou înfăţişându-l pe artist, blugi negri şi avea unghiile vopsite cu ojă neagră. Băiatul, care prefera să se îmbrace numai în negru şi să poarte lanţuri, avea reputaţia unuia care înjura profesorii şi se certa des cu ceilalţi elevi.

După ce a fost suspendat, adolescentul a ameninţat că va arunca liceul în aer şi că-şi va înjunghia colegii. Nimeni nu l-a luat în serios, deşi precedente există, şi nu puţine, în SUA.

Furioşi, părinţii celorlalţi elevi au declarat că nu înţeleg cum a reuşit Coon să intre înarmat în şcoala dotată cu detector de metale. "Success Tech Academy", unde învaţă aproximativ 240 de elevi, este cotat drept un liceu bun, cu o rată de promovabilitate de 94%.

Copilărie zbuciumată

În anul 2000, Departamentul pentru Protecţia Copilului a constatat că Asa H. Coon avea arsuri pe braţe şi zgârieturi pe frunte. La vârsta de 12 ani, Coon a fost condamnat de un tribunal pentru minori, după ce mama sa l-a acuzat că a pălmuit-o.

Băiatul a fost internat de două ori în clinici de reabilitare pentru minori. Anul trecut, Coon a ameninţat că se va sinucide. Incidentul de miercuri se înscrie într-o lungă serie de atacuri armate ce au avut loc în instituţiile de învăţământ americane, printre cele mai sângeroase fiind cel de la Universitatea Virginia Tech, din aprilie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite