Tragedie aviatică în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

56 de cetăţeni turci şi-au pierdut viaţa după ce un avion de linie al companiei AtlasJet Airlines, care efectua o cursă Istanbul-Isparta, s-a prăbuşit, ieri, în apropierea oraşului de

56 de cetăţeni turci şi-au pierdut viaţa după ce un avion de linie al companiei AtlasJet Airlines, care efectua o cursă Istanbul-Isparta, s-a prăbuşit, ieri, în apropierea oraşului de destinaţie, situat într-o zonă muntoasă din centrul Turciei.

Avionul, care transporta 49 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, a dispărut de pe ecranele radar chiar în momentul în care se pregătea să aterizeze pe Aeroportul "Suleyman Demirel", la ora locală 1.36.
Printre victime se numără un bebeluş de şase săptămâni şi un renumit profesor de fizică nucleară.

Preşedintele AtlasJet a spus că nu se înregistraseră condiţii meteorologice anormale în momentul prăbuşirii, nu fuseseră semnalate defecţiuni tehnice la bord, iar piloţii erau foarte experimentaţi. "În momentul în care avionul şi-a început coborârea, a solicitat permisiunea de a ateriza şi, după ce a primit un răspuns pozitiv, contactul cu pilotul a fost pierdut", a spus viceguvernatorul Tayyar Sasmaz.

Autoritatea aviaţiei civile a anunţat recuperarea aparatelor CVR şi FDR, cunoscute drept cutiile negre ale avionului. CVR înregistrează conversaţiile din cabina piloţilor, iar FDR înregistrează datele de zbor.
Exploatarea informaţiilor pe care le conţin ar putea permite elucidarea cauzelor accidentului, rămase încă necunoscute.

"Indiferent ce măsuri sunt luate, au loc totuşi accidente aviatice şi, în 80-85% din cazuri, la originea lor este o eroare umană", a declarat ministrul transporturilor, Binali Yildirim.

Potrivit martorilor de la faţa locului, citaţi de "The Washigton Post", trupurile victimelor sunt dezmembrate şi imposibil de identificat. Soldaţii nu permit rudelor îndurerate să se apropie de locul accidentului. Compania AtlasJet a mai avut necazuri anul acesta, ce-i drept nu la fel de grave şi încheiate fără victime.

În luna august, doi piraţi ai aerului au luat ostatici pasageri ai aceleiaşi companii, înainte de a se preda. În 2005, un avion AtlasJet a ieşit de pe pistă din cauza condiţiilor atmosferice neprielnice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite