Tragedie aviatică în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în cel mai sângeros incident aviatic din istoria ţării Un avion de tip Airbus A320 cu 176 de persoane la bord a ieşit de pe pistă în timp ce

Circa 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în cel mai sângeros incident aviatic din istoria ţării

Un avion de tip Airbus A320 cu 176 de persoane la bord a ieşit de pe pistă în timp ce încerca să aterizeze în Sao Paulo, pe aeroportul Congonhas, cel mai aglomerat din Brazilia.

Avionul s-a izbit de o un depozit, moment în care a luat foc şi a intrat într-o staţie de benzină. Pompierii au câştigat lupta cu flăcările şase ore mai târziu. Potrivit serviciilor de intervenţie, bilanţul accidentului este de circa 250 de morţi în interiorul aeronavei şi la sol.Zborul JJ3054, aparţinând companiei private TAM Airlines, decolase de pe aeroportul din Porto Alegre, situat în sudul Braziliei.

Potrivit declaraţiilor guvernatorului statului Sao Paulo, Jose Serra, acesta este cel mai grav incident din istoria aviaţiei civile braziliene. Preşedintele Braziliei, Luis Ignacio Lula da Silva, a decretat trei zile de doliu naţional.
În septembrie, un alt accident aviatic a zguduit Brazilia, după ce un avion de pasageri a intrat în coliziune cu unul particular.

Dezastrul, care a avut loc deasupra Amazonului, a curmat viaţa a 155 de persoane. De atunci, Brazilia a fost martora unui val de zboruri anulate, greve ale controlorilor de trafic aerian şi zvonurilor privind ineficienţa sistemului de radar naţional.

Aeroportul Congonhas, nesigur

În februarie, un judecător federal a interzis aeronavelor mari, inclusiv celor de tip Airbus, să aterizeze sau să decoleze de pe aeroportul Congonhas, considerat nesigur. O instanţă superioară a anulat hotărârea, considerând-o prea drastică şi cu impact negativ asupra economiei.

În urma tragediei, Gianfranco Betting, expert în aviaţie, a acuzat firma de stat Infraero, care administrează aeroportul Congonhas, de "crimă în masă".

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite