Topul minciunilor lui Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Care sunt cele mai grosolane minciuni ale premierului italian în ultimul scandal sexual? Cotidianul „La Repubblica” a realizat un clasament inedit. Unii diplomaţi străini de la Roma consideră că premierul italian „agonizează“ şi că laţul scandalurilor se strânge, la fel cum s-a întâmplat şi cu Bill Clinton în cazul Monica Lewinsky.

Un harem întreg de tinere (inclusiv românce) l-a acuzat în ultimul timp pe şeful guvernului italian că a beneficiat de serviciile lor sexuale contra unei plăţi sau a unor "servicii".

Mai citeşte şi:

VIDEO The Economist: „Biata Italia, Berlusconi imită un personaj comic”

Chiar şi procurorii au declarat public că premierul de 74 de ani a avut relaţii sexuale cu "un număr semnificativ de tinere", pe care le-ar fi procurat oameni din anturajul său. Mai mult, procurorii au cerut Parlamentului italian să coopereze în cadrul anchetei care îl vizează pe Berlusconi - abuz de funcţie şi sex cu o prostituată minoră. Cotidianele italiene abundă zilnic în ştiri referitoare la escapadele lui Berlusconi. Totuşi, Il Cavaliere continuă să nege cu nonşalanţă că ar fi plătit pentru favorurile tinerelor. Mai mult, a atacat cererea procurorilor milanezi, dând vina pe o justiţie politizată care ar trebui reformată.

Cotidianul "La Repubblica" publică un top al ultimelor minciuni sexuale ale premierului italian. Pornind de la cazul Ruby -  prostituata de origine marocană care era minoră la vremea când a fost solicitată să "presteze" pentru Berlusconi - cotidianul de stânga face o trecere în revistă.

Inventarul neadevărurilor

„Nu am ameninţat pe nimeni". În cadrul anchetei, Berlusconi este suspectat că a abuzat de funcţia de premier pentru a elibera o "prietenă" din Maroc - Ruby, pe adevăratul ei nume Karima El Mahroug - imediat după ce a fost arestată pentru un furt, în mai.
„Nu am făcut sex cu Ruby" şi "Până şi Ruby susţine că sunt nevinovat" - "Este un lucru care nu mi s-a întâmplat niciodată, nici măcar o singură dată, în viaţa mea. L-aş considera degradant pentru demnitatea mea", a declarat Berlusconi. Ziariştii italieni reamintesc însă că, potrivit investigatorilor, minora Ruby ar fi avut raporturi sexuale cu Berlusconi şi a cerut 5 milioane de euro pentru a păstra tăcerea asupra bordelului improvizat de Bersluconi la reşedinţa sa privată.

„Sunt victima celei de a 28-a persecuţii" . Presa italiană vorbeşte însă de lipsă de „bunsimţ" reamintind intervenţia Papei şi a şefulului statului italian ce au atras atenţia asupra  "lipsei de moralitate" pe scena politică de la Roma.

„Sunt spionat în propria casă" şi „Casa mea a fost spartă de investigatori". Bazându-se pe interceptările telefonice care au dovedit că  minora din Maroc şi alte dansatoare au asistat la întâlniri erotice la reşedinţa premierului, procurorii au depus deja o cerere oficială de urmărire penală împotriva lui Berlusconi şi a membrilor clicii sale de "exploatare a prostituatelor".

„Procurorii din Milano nu trebuie să se ocupe de caz".  Şi totuşi, parchetul din Milano afirmă într-un nou comunicat de presă că dispune de noi probe (ca de pildă punerea la dispoziţie de apartamente) în ancheta condusă împotriva şefului guvernului. Parchetul a anunţat că dispune de "elemente suficiente" care dovedesc că miliardarul, la vârsta de 74 de ani, plătea cu largheţe prestaţiile unor tinere prostituate care participau la petreceri organizate la reşedinţa sa din Arcore, lângă Milano, şi că le caza gratuit în apartamente.

„150 de poliţişti împotriva a 10 fete. Prietenele mele au fost tratate cu picioarele" şi "Nu am plătit niciodată o femeie (pentru sex)". Premierul italian fuge totuşi de "audieri" sub jurământ şi refuză să se prezinte în faţa judecătorului, apărându-se doar în mesaje TV. Mai nou, Berlusconi a respins acuzaţiile procurorilor, afirmând că are o relaţie serioasă cu o nouă "prietenă" şi că nu mai vânează femei.

„Nu trebuie să îmi fie ruşine". Problemele lui Berlusconi s-au agravat în această săptămână, după ce până şi Vaticanul s-a distanţat în mod clar de premier, criticat, de asemenea, de numeroase personalitati din Peninsulă. „La Repubblica" va actualiza permanent topul, ce riscă astfel să devină la fel de voluminos ca şi dosarul anchetatorilor. 

Lipsă de moralitate

 „Italia a depăşit limita decenţei din toate punctele de vedere", scrie cotidianul „La Repubblica". Ziarul aminteşte intervenţia Papei şi a şefului statului italian, Giorgio Napolitano, care au atras atenţia asupra  „lipsei de moralitate pe scena politică de la Roma".

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite