Topul teoriilor conspiraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aselenizarea, atentatele de la 11 septembrie, moartea tragică a prinţesei Diana, în fruntea listei Teoriile conspiraţiei pentru explicarea unor evenimente istorice mai importante au trezit

Aselenizarea, atentatele de la 11 septembrie, moartea tragică a prinţesei Diana, în fruntea listei

Teoriile conspiraţiei pentru explicarea unor evenimente istorice mai importante au trezit dintotdeauna interesul oamenilor.

Chiar şi marile personalităţi au fost fascinate de acestea. Isaac Newton, de exemplu, care a formulat legi fundamentale din fizică, era convins că sfârşitul lumii va avea loc la 1260 de ani de la fondarea Sfântului Imperiu Roman, bazându-se pe un manuscris descoperit la vremea sa. Precum istoria însăşi, teoriile conspiraţiei se repetă.

Revista americană "Wired" a alcătuit un top al celor mai populare dintre acestea. În fruntea clasamentului se situează ideea că omul n-ar fi ajuns niciodată pe Lună, că totul a fost un montaj al agenţiei americane NASA. Arthur C. Clarke ar fi fost în spatele odiseei, iar Stanley Kubrick ar fi regizat filmul aselenizării, turnat în studiouri londoneze.

Genialul documentar ar fi beneficiat de complicitatea unor oameni politici, cum ar fi Vernon Walters, Henry Kissinger sau Alexander Haig. Pe locul doi este teoria potrivit căreia guvernul american s-a aflat în spatele atentatelor de la 11 septembrie.

Documentarul "Loose Change", creat de trei tineri cu vârste între 22 şi 26 de ani, s-a transformat în expresia acestei teorii a conspiraţiei. Potrivit autorilor, atentatele au fost orchestrate de autorităţile americane, care ar fi ordonat dinamitarea Turnurilor Gemene.

Prinţesa Diana, asasinată

Teoria conspiraţiei potrivit căreia prinţesa Diana ar fi fost asasinată a fost răspândită în mai multe variante. Cea mai populară este cea potrivit căreia serviciile secrete britanice (MI6) au planificat asasinatul pentru a împiedica declanşarea unei crize a monarhiei prin căsătoria ei cu Dodi Al Fayed, fiul magnatului egiptean care este proprietarul magazinelor Harrods.

Vechea idee preconcepută că lumea s‑ar afla în mâinile evreilor a fost folosită pentru justificarea atrocităţilor naziste şi a suferit reactualizări de-a lungul timpului. Ultima trăsnaie periculoasă, de acest gen, este că israelienii ar fi plănuit atacul asupra Turnurilor Gemene, ca dovadă aducându-se faptul că niciun evreu american nu a murit în urma dezastrului. Teoria conspiraţiei care susţine că Scientologia domină Hollywoodul se datorează numărului mare de actori ce au îmbrăţişat această religie.

Cele mai populare năzbâtii

Oamenii nu au ajuns pe Lună

Guvernul american e în spatele atentatelor de la 11 septembrie

Prinţesa Diana a fost asasinată

Evreii controlează Wall Street şi Hollywoodul

Scientologia domină Hollywoodul

Paul McCartney e mort

SIDA, creată de oameni

Puiul fript provoacă sterilitate populaţiei de culoare

O specie de reptile extraterestre domină Terra

Iluminaţii - secta ocultă fondată de Adam Weishaupt în secolul XVIII - domină lumea

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite