Topul chinezesc al universităţilor lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu e singura sa calitate, Universitatea Jiao Tong din Shanghai este cunoscută în lume mai ales pentru clasamentul mondial al universităţilor, pe care îl întocmeşte de câţiva ani,

Deşi nu e singura sa calitate, Universitatea Jiao Tong din Shanghai este cunoscută în lume mai ales pentru clasamentul mondial al universităţilor, pe care îl întocmeşte de câţiva ani, după o metodologie bazată pe rezultate academice obiective, precum performanţele în cercetare, articolele publicate în reviste ştiinţifice sau premii Nobel. Primele zece universităţi ale anului 2007 sunt Harvard, Standford, Berkely, Cambridge, Massachusetts Institute of Technology, California Institute of Technology, Columbia, Princeton, Chicago şi Oxford.

Adică aceleaşi de anul trecut, cu doar o schimbare de poziţie între Cambridge şi Berkely. În Top 100, 54 de universităţi sunt din Americi, 33 din Europa şi doar nouă din Asia-Pacific - între care şi The Hebrew University of Jerusalem. Universităţile din România nu figurează nici în Top 500. Primele zece universităţi europene vin din Marea Britanie (5), Elveţia, Franţa (2), Olanda şi Danemarca. Institutul pentru Educaţie Superioară din Shanghai se află în tronsonul 200-300 mondial.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite