Topirea Groenlandei, mai gravă decât "11 septembrie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manhattanul, sub o ameninţarea mai mare decât atentatul care a ucis aproape 3.000 de oameni Terorismul nu este singura ameninţare pentru SUA, a spus fostul vicepreşedinte american, Al

Manhattanul, sub o ameninţarea mai mare decât atentatul care a ucis aproape 3.000 de oameni

Terorismul nu este singura ameninţare pentru SUA, a spus fostul vicepreşedinte american, Al Gore, autorul filmului documentar "Un adevăr incomod". Aflat la Barcelona, el a avertizat că lupta împotriva schimbărilor climatice este la fel de importantă precum lupta împotriva terorismului. Totodată, Gore a propus ca banii destinaţi războiului din Irak să fie redirecţionaţi spre mediul ambiant, potrivit "El Mundo".

"Dacă se topeşte o parte din Groenlanda, efectele asupra Manhattanului vor fi mult mai rele decât atentatele de la 11 septembrie 2001", a declarat ex-vicepreşedintele american, după ce un experiment grafic a arătat cum apele ar invada New Yorkul. Pentru Al Gore, "lupta împotriva schimbărilor de climă nu este numai o chestiune politică, ci şi o chestiune morală, deoarece suntem în faţa unei mai provocări <> ". "Dacă permitem ca planeta să sufere mari distrugeri, ne vom distruge orbeşte civilizaţia şi viitorul copiilor noştri", a subliniat Al Gore.

100 milioane de arbori, plantaţi în Spania

Gore a mai spus că omenirea arde combustibili fosili într-un ritm care ar putea duce la dublarea nivelelor de CO2 în mai puţin de 45 de ani, ceea ce ar fi o catastrofă, potrivit comunităţii ştiinţifice. Ex-vicepreşedintele american a participat recent la Întâlnirea Internaţională a Prietenilor Arborilor de la Barcelona. Cu acest prilej, el a impulsionat iniţiativa de a planta 100 de milioane de arbori în Spania, pentru a preîntâmpina deşertificarea. "Plantarea de copaci nu este unica soluţie, dar face parte din soluţia împotriva crizei climatice", a precizat Gore.

Rock pentru planetă

La iniţiativa lui Al Gore, pe 7 iulie se va desfăşura un megaconcert, numit "Live Earth", cu spectacole ţinute în opt oraşe din cinci continente, printre ele aflându-se Tokyo, Hamburg şi New York. Concertul constituie debutul unei campanii ecologice de trei ani, la care au aderat artişti cunoscuţi precum James Blunt sau Jack Johnson.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite