Tina, cel mai înalt cal din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moda recordurilor bântuie întreaga lume de multă vreme. Guinness Book a fost creată tocmai pentru a satisface fascinaţia oamenilor pentru tot ceea ce este ieşit din comun. Unii fac eforturi

Moda recordurilor bântuie întreaga lume de multă vreme. Guinness Book a fost creată tocmai pentru a satisface fascinaţia oamenilor pentru tot ceea ce este ieşit din comun. Unii fac eforturi extraordinare pentru a intra în Cartea Recordurilor, alţii sunt hărăziţi de soartă cu tot felul de "minuni".

Un american din Tennesee se mândreşte că este posesorul celui mai înalt cal din lume, cu înălţimea de doi metri şi 13 centimetri şi greutatea de 725 de kilograme. Calul se numeşte Tina şi s-a născut din părinţi de asemenea înalţi. Înălţimea ei uimitoare i-a permis stăpânului s-o înscrie în Cartea Recordurilor pentru animale. Tina a reuşit să-l depăşească pe precedentul "campion", Goliath, un cal din Texas care măsoară doar un metru şi 82 de centimetri. În schimb Goliath e mai greu: cântăreşte 1.134 kilograme.

Există şi alţi cai care au rămas în memoria posterităţii, numele lor devenind celebre. Unii dintre ei şi-au câştigat notorietatea datorită proprietarului, cum a fost Bucefal, calul lui Alexandru cel Mare, Le Vizir şi Nickel, caii lui Napoleon, Incitatus, calul care a fost numit consul de Caligula. Serko, care a parcurs 9.000 de kilometri în Imperiul Rus, în două sute de zile, a inspirat un roman şi un film.

În schimb, caii de curse au devenit celebri pentru propriile performanţe. Bellino II a fost prima mare stea franceză, cu un palmares excepţional (trei premii ale Americii, trei premii Cornulier, trei premii ale Parisului). Persik a fost cel care a cucerit un număr impresionant de curse (numărul lor nici nu se mai ştie). Seabiscuit a redat speranţa a milioane de americani în timpul Marii Depresiuni, prin victoriile sale neaşteptate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite