The Economist, despre brandul de ţară: "A începe o campanie promoţională cu un scandal de plagiat s-ar putea să meargă în România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atragerea turiştilor printr-o campanie care a început cu un scandal de plagiat "nu este cea mai ortodoxă" cale, dar în România "s-ar putea să meargă", comentează ironic săptămânalul The Economist, referindu-se la logo-ul lansat la expoziţia de la Shanghai.

Scandalul "frunzei nefericite" intervine la mai puţin de o lună de la raportul Comisiei Europene, în care UE a criticat dur reformele juridice şi măsurile anticorupţie din România, avertizând Guvernul că îşi încalcă angajamentele asumate la aderare, în ianuarie 2007, subliniază publicaţia.

Acest lucru poate explica reacţia ministrului Elena Udrea, care a decis să îngheţe plăţile către compania responsabilă de crearea logo-ului până la rezolvarea situaţiei (deşi imaginea va continua să fie folosită pentru moment, comentează săptămânalul britanic).

"Nimeni nu a sugerat că forţe lugubre au lucrat în scandalul privind turismul", continuă The Economist, adăugând că ministrul a insistat că licitaţia a fost transparentă şi legală şi că firma THR-TNS a câştigat contractul pentru că oferta sa a fost cea mai ieftină, scrie Mediafax.

Confruntată cu criticile privind risipirea banilor într-o perioadă de austeritate, în care ţara a contractat un împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI, Banca Mondială şi UE, Udrea a declarat că această campanie nu este numai despre logo-uri şi sloganuri, ci include şi cercetări în străinătate pentru a ajuta la dezvoltarea turismului în România.

În ceea ce priveşte scandalul de plagiat, ea a adăugat: "Promovează brandul într-un mod pe care nu ni l-am fi permis".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite