Presa bulgară: "teroristul din Burgas venea din România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul atentatului din Burgas venea din România şi ar fi intrat în Bulgaria pe la Ruse, potrivit presei bulgare.

UPDATE 12.56: Teroristul sinucigaş, care a vizat un autocar cu turişti israelieni, locuia chiar la Ruse, potrivit monitor.bg, citat de ProTV. Aceeaşi sursă a anunţat că o imagine cu faţa autorului atacului, surprinsă de camerele de supraveghere, a fost trimisă la poliţia din Ruse.

Poliţişti bulgari, cu fotografia presupusului atacator în mână, au mers joi la apartamente de lux din Ruse închiriate străinilor, pentru a întreba dacă acesta a locuit acolo, potrivit site-ului.

Investigatorii nu exclud ca atacatorul să fi fost ajutat de bulgari să îşi găsească un loc în care să stea şi să exploreze zona aeroportului din Burgas.

Pe de altă parte, potrivit site-ului Novinite, care citează Parchetului din Burgas, înaintea atacului, bărbatul a petrecut ceva vreme în staţiunea Ravda, situată la sud de Nesebăr. El a încercat să închirieze o maşină, dar proprietarul a devenit suspicios în legătură cu permisul de conducere şi a refuzat să încheie afacerea. Pentru moment nu sunt disponibile alte detalii în legătură cu această informaţie.

Presupusul autor al atentatului sinucigaş comis în Bulgaria este un islamist cu cetăţenie suedeză, care ar fi intrat în Bulgaria din România, pe la Ruse,anunţă presa de la Sofia. Aceste surse spun că autorul atacului ar fi fost deţinut la Guantanamo. Ministerul de Interne de la Sofia a negat informaţiile apărunte în presă.

Cinci israelieni şi un bulgar au fost ucişi, iar alţi peste 30 de israelieni au fost răniţi în explozia care a vizat miercuri un autocar cu turişti staţionat în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas. Potrivit concluziilor anchetei preliminare, atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze, a şaptea persoană decedată în incident.Citeşte şi: Trei piste principale anchetate în atacul de la Burgas

Citeşte şi:

Trei piste principale anchetate în atacul de la Burgas

Presa bulgară: "teroristul din Burgas venea din România"

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite