Tentativă de otrăvire la o bază militară americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci soldaţi musulmani de la baza militară Fort Jackson din Carolina de Sud sunt suspectaţi că ar fi încercat să otrăvească rezervele alimentare ale bazei, relatează Fox News.

Armata, care anchetează de două luni acest caz, abordează „extrem de serios" aceste acuzaţii, potrivit purtătorului de cuvânt al diviziei de investigaţii criminale, Chris Grey, dar a dezminţit că ar fi vorba de soldaţi musulmani. Cei cinci au fost reţinuţi în decembrie, dar nu se ştie dacă sunt în continuare în arest.

Ei ar fi participat la programul de traduceri arabe numit „09Lima" şi folosesc limba arabă ca prima limbă, potrivit unor surse citate de Fox News. Acesta a mai relatat că investigaţiile de la Fort Jackson sunt urmărite şi de FBI.

Iniţial, informaţia a fost difuzată de postul de televiziune CBN (Christian Broadcasting Network), fondat de reverendul conservator Pat Robertson, fiind confirmată de un cunoscut jurnalist de investigaţii, Erick Stakelbeck, care citează „surse apropiate anchetatorilor".

Acesta susţine că cei cinci soldaţi (interpreţi de limba arabă) erau în contact cu un grup de musulmani din Washington care în decembrie ar fi plecat din SUA în Pakistan. Acolo au fost arestaţi, sub acuzaţia de colaborare cu grupări teroriste locale. 

Anual, în baza militară Fort Jackson sunt antrenaţi 50.000 de militari în special pentru misiunile din Afganistan şi din Irak.

Precedent violent

Reţinerea în decembrie a celor cinci soldaţi vine la doar o lună de la incidentul sângeros petrecut anul trecut la baza militară de la Fort Hood, Texas. La 5 noiembrie 2009, fostul ofiţer (de origine palestiniană) Nidal Malik Hassan a împuşcat mortal 13 militari şi a rănit alţi 30. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite