Tenorissimo, condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni au stat la cozi imense să aducă-i un ultim omagiu lui Pavarotti Lumea întreagă îşi ia adio de la un maestru inegalabil. Mii de admiratori, din Modena, dar şi persoane

Mii de oameni au stat la cozi imense să aducă-i un ultim omagiu lui Pavarotti

Lumea întreagă îşi ia adio de la un maestru inegalabil. Mii de admiratori, din Modena, dar şi persoane sosite de pretutindeni, au stat la coadă în Piazza Grande pentru a intra în catedrala în care a fost depus sicriul alb cu trupul neînsufleţit al artistului, îmbrăcat într-un smoking negru, similar celui în care a evoluat mereu pe scenă, şi cu un papion alb. Nu-i lipsesc de pe piept nici batista albă, devenită fetiş în timpul recitalurilor, şi nici crucifixul.

Cu miile, admiratori ai marelui dispărut, Luciano Pavarotti (71 de ani), s-au înghesuit, încă din zorii zilei de ieri, să-i aducă un ultim omagiu în catedrala din Modena, oraşul său natal.

Porţile acesteia au fost deschise de la primele ore pentru ca fanii să se încline în faţa rămăşiţelor pământeşti ale celui mai mare tenor al timpului său, "tenorissimo". Unii au îngenuncheat pentru a se ruga, într-o atmosferă solemnă.

De dimineaţă s-au perindat mai multe persoane obişnuite, nu oameni politici sau din lumea spectacolului. La căpătâiul maestrului vegheau fiicele sale, Cristina şi Giuliana. Soţia, Nicoleta, a venit cu fetiţa, Alice, în braţe, la ora 12.00.

Familia a vrut ca funeraliile să fie private, dar ceremonia de înmormântare se anunţă foarte mediatizată. Şi-a anunţat participarea şi premierul Romano Prodi, pe lângă multe alte celebrităţi din întreaga lume.

O escadrilă aeriană a armatei italiene va survola catedrala. Funeraliile, care vor avea loc astăzi, vor fi transmise de televiziunea naţională şi pe ecrane gigantice din Modena.

Tenorul Andrea Bocelli va cânta "Panis Angelicus", una dintre ariile favorite ale maestrului. Şi alţi muzicieni s-au oferit să cânte. Fotbaliştii englezi şi italieni îi vor aduce, de asemenea, omagiu lui Pavarotti, punând să se cânte "imnul" Cupei Mondiale de fotbal din 1990, "Nessun Dorma" de Puccini, înaintea meciurilor eliminatorii ale Euro 2008, sâmbătă, împotriva Israelului şi Franţei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite