Televiziunea de stat iraniană acuză BBC de piratare a site-ului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea de stat iraniană a acuzat, miercuri, BBC de piratare a site-ului său pentru a modifica rezultatele unui sondaj cu privire la programul nuclear al Teheranului, în timp ce BBC a respins acuzaţia, informează Associated Press.

Occidentul suspectează Iranul că vrea să producă arme nucleare. Iranul insistă că programul său nuclear este doar în scopuri paşnice, cum ar fi producerea de energie, aminteşte AP.

Serviciul în limba farsi al radiodifuziunii publice britanice a raportat că sondajul a arătat că 63 la sută din cei care au luat parte la el sunt în favoarea opririi îmbogăţirii uraniului în schimbul ridicării sancţiunilor economice occidentale.

Televiziunea a relatat miercuri că cifra reală este de 24 la sută, iar restul sunt în favoarea represaliilor împotriva Occidentului, cu măsuri ca închiderea Strâmtorii strategice Ormuz, o ieşire-cheie pentru exportul de petrol din Golf.

Într-un comunicat, BBC declară că afirmaţiile iraniene sunt "atât ridicole, cât şi complet false, iar Serviciul BBC în persană îşi menţine poziţia".

"Există o audienţă semnificativă în Iran ce depinde de BBC în persană pentru a furniza ştiri imparţiale şi de încredere, şi suntem convinşi că este familiarizată cu tacticile mass-media de stat", adaugă BBC.

Sondajul a fost scos marţi de pe site-ul televiziunii iraniene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite