Televiziunea Al Jazeera, obligată să-şi închidă biroul în limba engleză din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canalul de televiziune qatariot Al Jazeera a anunţat marţi că a fost constrâns să-şi închidă biroul în limba engleză de la Beijing după refuzul autorităţilor chineze de a reînnoi acreditarea de presă a jurnalistului său, informează AFP.

Clubul corespondenţilor străini din China (FCCC) a declarat că a fost „şocat" de decizia autorităţilor chineze care echivalează cu o expulzare de facto, estimând că este vorba despre „o ameninţare gravă pentru capacitatea presei străine de a lucra în China".

Angajată a canalului în limba engleză a Al Jazeera, Melissa Chan este primul jurnalist expulzat din China din 1998, când un corespondent al revistei germane „Der Spiegel" a fost expulzat după ce a fost acuzat că deţine secrete de stat.

Al Jazeera a explicat că nu a avut altă opţiune decât să-şi închidă biroul în limba engleză, China refuzând de asemenea să emită vize şi altor jurnalişti ai canalului. Televiziunea îşi păstrează activitatea în limba arabă de la Beijing.

Nicio explicaţie nu a fost oferită după expulzarea Melissei Chan, însă FCCC a explicat că oficialii chinezi şi-au exprimat nemulţumirea după difuzarea unui documentar în noiembrie 2011, la care însă Chan nu a participat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite