Teleprompterul lui Obama a fost furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un camion încărcat cu mai multe podiumuri şi cu echipamente audio destinate discursurilor preşedintelui american, Barack Obama, a fost furat în Virginia, cu numai câteva zile înainte de vizita preşedintelui în acest stat, transmitre NBC. Camionul a dispărut din parcarea unui hotel Marriott din apropierea oraşului Richmond.

Departamentul Apărării a confirmat ieri furtul camionului, spunând că acesta a fost recuperat ulterior şi că nu au fost pierdute informaţii sensibile sau clasificate. Autorităţile au confirmat demararea unei investigaţii. Potrivit NBC, camionul a fost găsit în parcarea unui alt hotel, Holiday Inn, din aceeaşi regiune, însă nu este clar dacă echipamentele au fost recuperate.

"Există încă o serie de întrebări. Cea mai mare este dacă hoţii au ţintit intenţionat echipamentele prezidenţiale sau dacă au furat camionul la întâmplare şi au fost surprinşi când au văzut ce se află în interior", transmite NBC.

Camionul conţinea echipamente de sunet în valoare de 200.000 de dolari, mai multe podiumuri cu emblema prezidenţială, în spatele cărora numai preşedintele are dreptul să stea, un teleprompter şi un sistem de sunet portabil.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite