Tel Avivul va promova turismul homosexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului vrea să încurajeze cuplurile gay să vină în Israel Ron Hulday, edilul-şef al Tel Avivului, a acceptat o invitaţie din partea autorităţilor de la Copenhaga pentru a

Primarul oraşului vrea să încurajeze cuplurile gay să vină în Israel

Ron Hulday, edilul-şef al Tel Avivului, a acceptat o invitaţie din partea autorităţilor de la Copenhaga pentru a trimite reprezentanţi ai oraşului la "World Outgames", o competiţie internaţională a homosexualilor care se va desfăşura în iulie şi august în capitala Danemarcei, relatează site-ul israelian Arutz 7.

Primarul speră că în acest fel va putea promova turismul homosexual la Tel Aviv şi în alte localităţi din Israel. "Este o şansă pentru a plasa Tel Avivul pe harta globală a turismului homosexual", a declarat Itai Pinkas, consilier al primăriei Tel Avivului, însărcinat de către primar să se ocupe de acest proiect. El va fi ajutat de Adir Steiner, organizatorul "pride parade" din Tel Aviv.

Ierusalimul roz

Anul trecut, primarul Ierusalimului, Uri Lupolianski, ministrul industriei, comerţului şi muncii, Eli Yishai, din partea partidului religios Shass şi alţii au cerut în faţa instanţei interzicerea paradei homosexualilor la Ierusalim, dar Tribunalul Suprem le-a respins petiţia. S-au făcut de asemenea încercări în Knesset de a introduce un amendament care să interzică astfel de manifestări.

Iniţiativa a fost, însă, abandonată, după ce militanţii gay şi-au manifestat nemulţumirea. Pe de altă parte, anul trecut, o campanie a Ministerului Turismului de a promova turismul homosexual în Israel a provocat critici dure din partea legiuitorilor de dreapta, din partidele religioase şi a unui număr mare de ONG-uri. Campania "Ierusalimul roz" ar fi încurajat homosexualii să viziteze Ierusalimul şi prezenta un afiş cu doi homosexuali care se sărutau, pe fundalul Oraşului Vechi.

Invitaţie în ţara Sodomei

Arutz 7 a descoperit că secţiunea de turism de pe site-ul comunităţii homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor israelieni (IGLBT) făcea propagandă pentru turismul homosexual. Astfel, o pagină a site-ului se intitula "Homosexuali în ţara Sodomei" şi oferea o istorie a mişcării homosexualilor din Israel şi cum a reuşit să progreseze şi să ajungă în "epoca de aur", de astăzi. Totuşi, se pare că protestele dreptei israeliene au avut rezultate deoarece site-ul în limba engleză a IGLBT a dispărut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite