Taximetriştii spanioli au ieşit în stradă, protestând faţă de măsurile de austeritate luate de guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de taximetrişti au ieşit vineri pe străzile capitalei spaniole, Madrid, pentru a denunţa măsurile de austeritate impuse de guvernul lui Mariano Rajoy.

Şoferii de taximetre au renunţat la curse şi au manifestat pe străzile din capitala spaniolă, nemulţumiţi de propunerea de liberalizare a sectorului transportatorilor de persoane din Spania.

Taximetriştii acuză guvernul că lasă pe străzi peste 100 de mii de familii, care trăiesc din taximetrie. Puţinii taximetrişti care nu s-au alăturat protestului au fost atacaţi de colegi, iar pasagerii din maşini au fost obligaţi să coboare.

Trei maşini au fost distruse, iar oamenii legii au reţinut 3 protestatari.

Conform manifestanţilor, dacă va fi aplicată liberalizarea orice posesor de maşină va putea face transport de persoane fără să aibă atestat sau licenţă. Mai mult, taximetriştii consideră că liberalizarea va duce la apariţia maxi-taxiurilor, ceea ce înseamnă o diminuare a comenzilor pentru taxiurile albe.

Guvernul spaniol a anunţat luna aceasta, măsuri de austeritate în valoare de 65 de miliarde de euro. Pachetul este menit să convingă Uniunea Europeană şi investitorii că Madridul este serios în legătură cu reformele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite