Tarasiuk: Rusia, un pericol mai mare pentru Ucraina, decât România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru ucrainean al Afacerilor Externe, Boris Tarasiuk, a declarat că Rusia reprezintă un pericol mult mai mare pentru Ucraina decât "aceeaşi Românie", cu care statul ucrainean are relaţii "deloc simple".

Boris Tarasiuk a subliniat faptul că atât România, cât şi Rusia reprezintă un pericol pentru statul ucrainean, doar că există o diferenţă între cele două ţări, notează agenţia Novîi Reghion2.

"Dacă România deocamdată se rezumă doar la declaraţii, atunci Rusia a trecut demult la fapte", a spus Tarasiuk. "Rusia a ameninţat Ucraina cu utilizarea de arme nucleare în cazul aderării acesteia la NATO, pe când România emite doar paşapoarte româneşti. Oare care dintre aceste ţări reprezintă un pericol mai mare?", s-a întrebat retoric Tarasiuk în timpul conferinţei de presă de la Odessa.

Fostul şef al diplomaţiei ucrainene a continuat spunând că nu este "în niciun caz de acord cu eliberarea paşapoartelor româneşti, însă pe lângă ameninţările Rusiei cu arme nucleare, cetăţenia română este ceva foarte neînsemnat".

"Da, sunt de acord că emiterea paşapoartelor româneşti este un gest neprietenos din partea României, însă nu trebuie să uităm că Rusia eliberează încă şi mai de demult paşapoarte ruseşti cetăţenilor ucraineni", a spus pe final Tarasiuk

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite