Tancuri ruseşti, descoperite fără pază într-o pădure - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre descoperirea unor tancuri într-o pădure din Rusia, rezultatele analizelor lui Obama indică faptul că preşedintele american e sănătos, iar preşedintele chilian ia măsuri de urgenţă după cutremurul de 8,8 grade. Printre alte subiecte, milioane de nigerieni suferă de foame, iar o furtună din Vestul Europei a ucis 53 de persoane.

Tancuri ruseşti, descoperite fără pază într-o pădure

Mai mulţi locuitori din Rusia au rămas surprinşi să descopere peste 100 de tancuri T-80 abandonate într-o pădure din Urali, însă oficialii armatei susţin că nu este nimic neobişnuit. “Turelele tancurile sunt deschise, putând să intre oricine în interior”, susţin martorii.Potrivit purtatorului de cuvânt Dmitri Burdakov, tancurile se află în drumul spre un depozit în care urmează să fie transferate. “Toate vehiculele se află sub paza patrulelor militare formate din ofiţeri şi soldaţi. E foarte probabil ca ele să fi fost filmate pentru că nu este un secret militar, iar plasarea unui soldat lângă fiecare tanc este imposibilă”, a explicat Bursakov, citat de France24.

Milioane de nigerieni suferă de foame Milioane de persoane din Niger sunt ameninţate de foamete, a declarat noul conducător militar, într-un mesaj care a contrastat puternic cu reticenţa precedesorului său de a vorbi despre lipsa hranei. Salou Djibo a mai afirmat că junta va lupta împotriva corupţiei şi abuzului de putere, transmite Reuters. Potrivit unui raport oficial obţinut de un ziar nigerian, aproximativ 7,8 milioane de oameni din populaţia totală de 15 milioane nu au securitatea hranei , contrar asigurărilor date de Guvernul trecut.

O  furtună din vestul Europei a ucis 53 de persoane O furtună numită “Xynthia” s-a abătut duminică asupra coastei de vest a Europei, 53 de persoane fiind ucise  de vânturile puternice care au doborât copaci şi linii de electricitate. Statul cel mai grav afectat este Franţa, unde cel puţin 45 de personae au murit, potrivit CNN.  "Este o catastrofă naţională. Mulţi oameni s-au înecat, surprinşi de creşterea bruscă a nivelului apei. Prioritatea noastră este de a aduce în siguranţă oamenii rămaşi fără adăpost şi pe cei ameninţaţi de creşterea apelor” , a declarat prim ministrul francez, Francois Fillon. 

Măsurile de urgenţă luate de preşedintele chilian

Preşedintele chilian Michelle Bachelet a anunţat măsuri de urgenţă pentru a face faţă distrugerilor provocate de cutremurul de 8,8 grade, în urma căruia peste 700 de persoane şi-au pierdut viaţa.  Pentru prevenirea jafurilor şi susţinerea eforturilor de salvare au fost dispuse mai multe trupe.  „O catastrofă de o asemenea amploare necesită eforturi uriaşe”, a declarat Bachelet, citată de BBC. Printre măsurile de urgenţă luate de preşedinte amintim:  avioanele zboară în zonele mai afectate pentru livrarea de alimente, eforturi de a redistribui energie electrică, după ce mai multe zone au rămas fără curent. Aeroportul din Santiago a fost redeschis, iar serviciile de transport în comun îşi revin la normal.

Obama, sănătos tun, dar trebuie să se lase de fumat

Preşedintele american Barack Obama şi-a făcut  primul control medical de rutină de la investirea în funcţie. Deşi a fost declarat „apt pentru muncă”, există oarecare îngrijorări privind nivelul de colesterol. Potrivit Los Angeles Times, Obama este sănătos şi voios, dar ar trebui să lucreze la scăderea colesterolului şi să se lase de fumat, după cum i-a recomandat medicul Casei Albe, Jeffrey Kuhlman.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite