Tânărul care şi-a ucis patru membri ai familiei cu sabia, arestat de poliţia ungară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 24 de ani care şi-a ucis patru membri ai familiei cu sabia şi a rănit grav alţi trei, vineri dimineaţă, în Ungaria, a fost arestat de poliţie în timp ce încerca să fugă, relatează AFP.

Potrivit poliţiştilor sosiţi la locul faptei, tânărul şi-a ucis patru membri ai familiei cu sabia şi a rănit grav alţi trei, în cursul unei drame familiale, înainte de a fi imobilizat de o unitate antiteroristă a poliţiei, în satul Kulcs, situat la 60 de kilometri sud de Budapesta.

Bărbatul, identificat drept Jutas Csanad Horvath, a fost arestat în jurul orei 10.30 GMT (13.30, ora României), în apropierea casei sale, în timp ce încerca să fugă. El a fost reţinut de unitatea de intervenţie antiteroristă TEK trimisă de la Budapesta la Kulcs.

TEK a instalat un perimetru de securitate în zonă şi aproape 135 de poliţişti au fost mobilizaţi, sprijiniţi de elicoptere şi nave ale poliţiei naţionale.

Tânărul l-a ucis pe tatăl său, pe fratele său şi pe cei doi bunici şi le-a rănit grav pe mama şi pe sora sa, precum şi un alt membru al familiei. Unul dintre cei trei răniţi, aflat în stare critică, a fost transportat la spitalul din Budapesta, iar ceilalţi doi, aflaţi în stare stabilă, au fost internaţi în două spitale din apropiere de Kulcs.

Poliţia a precizat că nu a avut loc o luare de ostatici.

Conform poliţiei, drama a avut cel mai probabil la origine o dispută familială şi nu există elemente care să sugereze o reglare de conturi. Csaba Kiss, primarul din Kulcs, o localitate cu 2.600 de locuitori, a afirmat că familia era "normală".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite