Tânără salvată de trei români fără adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa franceză relatează cu lux de amănunte despre fapta curajoasă a trei români, probabil cerşetori, care au împiedicat un jaf, în oraşul Lille, situat în nordul Franţei.

Românii fără adăpost dormeau în parcarea unei benzinării din centrul oraşului, când au fost treziţi, după miezul nopţii, de ţipetele disperate ale unei tinere. Aceasta se oprise la staţia de pompare să facă plinul. Un individ cu un pistol, care s-a dovedit a fi de jucărie, s-a năpustit asupra ei încercând s-o jefuiască.

Citiţi şi:

Europa scapă de cerşetorii români

Un român şi-a riscat viaţa pentru a salva o italiancă de la înec

Cei trei români nu au ezitat nicio clipă să intervină. „În ciuda pericolului, s-au îndreptat în viteză spre agresor. Acesta a luat-o la fuga ", relatează publicaţia „La Voix du Nord".  Atacatorul a fost prins însă imediat de un echipaj de poliţie. 

Mehdi Jabbari, în vârstă de 19 ani, a fost arestat preventiv. S-a dovedit că avea deja şase condamnări la activ. Agresorul a declarat poliţiştilor că a atacat-o pe tânără într-un moment de nebunie. „Nu ştiu de ce am făcut asta, a fost un moment de nebunie. Băusem", a spus el.

Românii fără adăpost, alt­fel huliţi în presa franceză, au câştigat laudele ziariştilor. „Iată o informaţie care va înlătura, cu siguranţă, multe prejudecăţi, cel puţin un timp", comentează „La Voix du Nord".

La sfârşitul anului trecut, un alt român a trezit admiraţia presei, de data aceasta, americane. Este vorba de Horia Creţan, român stabilit  la New York. El a devenit peste noapte eroul americanilor după ce a salvat un copil de patru ani dintr-un incendiu. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite