Talibanii revin cu atentate la Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atentat sinucigaş cu bombă a ucis, ieri-dimineaţă, 35 de poliţişti afgani în centrul Kabulului. Bomba a fost detonată de purtătorul ei în apropierea comisariatului central de poliţie

Un atentat sinucigaş cu bombă a ucis, ieri-dimineaţă, 35 de poliţişti afgani în centrul Kabulului. Bomba a fost detonată de purtătorul ei în apropierea comisariatului central de poliţie din capitala afgană în momentul în care poliţiştii urcau în maşini pentru a ajunge în sectoarele de activitate.

Talibanii au precizat, telefonic, că unul dintre ai lor a reuşit să pătrundă cu încărcătura explozivă în chiar una dintre maşinile de poliţie care au fost distruse de explozie. "Este un atentat-sinucigaş perfect reuşit", s-a felicitat prin satelit un comandant taliban. "Proiectăm alte atentate care vor fi încununate cu succes pe viitor", a promis telefonic molahul Hayatullah Khan.

În ultimele trei zile, la Kabul s-au comis cinci atentate-sinucigaşe. Talibanii au revendicat însă o serie mult mai lungă, derulată în ultima vreme pe teritoriul Afganistanului.

Filiera iraniană

Mesajul pe care insistă astfel talibanii este că forţele afgane şi străine nu pot controla situaţia din Afganistan - la peste cinci ani după înlocuirea regimului taliban de coaliţia internaţională aflată sub comandament american.

De situaţia din Afganistan, SUA fac acum responsabil şi Iranul, pe care îl acuză că alimentează forţele talibane. Aflat săptămâna trecută la baza americană Ramstein din Germania, secretarul american al apărării, Robert Gates, a declarat că o recentă analiză indică un flux substanţial de arme între Iran şi Afganisan - după modelul celui dintre Iran şi Irak.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite