Taifunul Fengshen devastează Filipinele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 80 de oameni au murit, iar alte sute sunt daţi dispăruţi Un taifun puternic a lovit duminică, pentru a doua zi, Arhipelagul Filipinelor, ucigând peste 80 de persoane şi

Cel puţin 80 de oameni au murit, iar alte sute sunt daţi dispăruţi

Un taifun puternic a lovit duminică, pentru a doua zi, Arhipelagul Filipinelor, ucigând peste 80 de persoane şi scufundând un vas cu sute de persoane la bord.

Cea mai lovită a fost provincia Iloio, situată în centrul arhipelagului, la 560 km sud de capitala Manila, unde 59 de persoane s-au înecat, potrivit guvernatorului Neil Tupaz.

Alte 40 de persoane sunt date dispărute în aceeaşi regiune, unde mai multe oraşe au fost inundate sâmbătă.
Fengshen a adus vânturi de până la 120 km/oră şi rafale ce au atins chiar 150 de km/oră.

Taifunul a lovit capitala arhipelagului, Manila, ieri la orele dimineţii, inundând mai multe străzi principale şi lăsând aproape tot oraşul fără electricitate. Taifunul se îndreaptă către nordul ţării, care va fi afectat astăzi.

Feribot scufundat, circa 800 de dispăruţi

Nava de pasageri "MV Princess of the Star" s-a scufundat parţial, ieri, în apropierea coastelor din partea centrală a Arhipelagului Filipinelor, din cauza valurilor enorme provocate de taifun.

Paza de coastă a indicat că este posibil ca cea mai mare parte a pasagerilor navei, cu peste 800 de persoane la bord, între care 50 de copii şi 100 de membri ai echipajului, să fi pierit.

Corpurile a cel puţin patru victime au fost găsite pe plaja din oraşul San Fernando, din insula Sibuyan, la 300 km sud de Manila. "Ne temem că alte victime sunt prinse în interiorul navei", a declarat şeful poliţiei locale.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite